Prof Dr Johnny Duerinck

Bio

Prof Dr Johnny Duerinck studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en heeft zijn opleiding aan het UZ Brussel vervolgd. Hij  is sinds 2013 werkzaam als neurochirurg in onze dienst.

Zijn opleiding neurochirurgie maakte hij af in het Universitair Ziekenhuis Brussel, waar hij zich sinds het begin van de opleiding concentreerde op de (zowel heelkundige als niet-heelkundige) behandeling van hersentumoren. Hij spendeerde ook verschillende malen tijd in buitenlandse centra te Montpellier en Milaan om technieken aan te leren die gebruikt worden bij het opereren van hersenletsels die dichtbij functioneel belangrijke hersenzones gelegen zijn. Verder heeft hij interesse in de complexe spinale neurochirurgie waarbij zowel minimaal invasieve als open technieken worden aangewend.

Prof Dr Duerinck doet onderzoek naar nieuwe behandelingsmethoden voor hersentumoren. Zie ook https://uz-brussel.prezly.com/uz-brussel-dient-voor-het-eerst-wereldwijd-immuuntherapie-lokaal-toe-in-de-hersenen-voor-de-behandeling-van-glioblastoom Hij is eveneens actief in onderzoek naar nieuwe technologische evoluties in de neurochirurgie, met nadruk op implementatie van Augmented Reality. Zie ook https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/12/01/zullen-chirurgen-straks-opereren-met-de-hulp-van–augmented-real/

Curriculum vitae

Medical Education

2000-2007 Medical doctor (VUB)

2007-2013 Neurosurgical training (Uz Brussel)

2009-2013 EANS European Training Course in Neurosurgery

2017 PhD in Medical Sciences

multiple international training courses in cranial and spinal neurosurgery

Clinical Specialities

General Neurosurgery

Oncological Neurosurgery – functional mapping

Spine Neurosurgery

Memberships

BANO (Belgian Association of Neuro-Oncology)

SNO (Society for Neuro-Oncology)

EANS (European Association of Neurosurgical Societies) – Neuro-oncology division

EORTC Brain Tumor Group

Publications

See PubMed

Consultaties

Dokter Duerinck heeft raadpleging op dinsdagnamiddag en donderdagvoormiddag (algemene neurochirurgie) en woensdagvoormiddag (neuro-oncologie). Voor een afspraak kan U bellen op 024776012 (algemene neurochirurgie) of 024776040 (oncologie)